Cooldown Esports Szabályok

Versenyszabályzat

A tiszta csapaton belüli kommunikáció biztosítása érdekében a játékokat csak csendben lehet figyelemmel kísérni. Bármiféle kommunikáció, ami bármilyen információval szolgálhat két, egymás ellen szembenálló csapat számára szigorúan tilos! A játékot csak is technikai probléma esetén lehet leállítani a (/p vagy /pause parancs beírásával), vagy ha a szervező erre külön utasítást nem ad.

A helyszín megrongálása és a szándékos bajkeverés súlyos kihágásnak minősül, kérjük tartsd tiszteletben játékostársaid azzal, hogy fenntartod a verseny morálját. A játékon belüli viselkedést illetően az Idézők Kódexe ad erkölcsi útmutatást. A kérdéses problémákra a szervezők közös, egyhangú döntése jelenti a megoldást, kérjük ezt tartsd tiszteletben. A Riot Games által publikált versenyszabályzat vonatkozik az általunk szervezett versenyekre is!

Ismertető

Szervezők:

A játék menete a megszokott kitiltási és választási fázisból áll. Minden csapatnak 5 kitiltási lehetősége van. A játék verziószáma mindig naprakész.

Online versenyek: A csapat minden tagjának teljesítenie kell a verseny előre megadott követelményeit (ez versenyenként eltérő lehet). Kérjük még a verseny előtt legalább 30 perccel a csapat egyik képviselője, vagy az egész csapat jelenjen meg a Discord szerverünkön a további lépések érdekében. Ha bármiféle kihágást, nem megfelelő magatartást tapasztaltok kérjük jelezzétek ezt a szervezők felé. A játék végén az eredmények mentésre kerülnek.

Személyes részvételt igénylő versenyek: A játék kezdete előtt be kell jelentkezned a felhasználói fiókodba a megfelelő helyen. Mikor a szervezők mindent rendben találtak a meccs automatikusan elindításra kerül egy program segítségével. A játék végezetével az eredmények mentésre kerülnek.

Továbbjutási szisztémák

Egyenes kieséses:

Ha a verseny "egyenes kieséses rendszer" (további információ: itt) alapú, az azt jelenti, hogy egy vesztett játék a kieséssel egyenlő. Az első körben való kiesés nem azt jelenti, hogy a csapatod az utolsó, csak lehet, hogy a véletlenszerű és független sorsoláson a legjobb csapatot kaptátok magatok ellen. A kiesés után a helyszín elhagyása nem kötelező, a további játékok megtekinthetőek.

Az egyenes kieséses rendszerben két csapat kerül szembe egymással, és csak a meccs győztese jut tovább a következő fordulóba. Ebben a versenyformátumban a vesztes csapat kiesik a versenysorozatból.

Az rendelkezésre álló idő, a szervezők és a csapatok döntésének függvényében a döntő mérkőzések ún. best of three szériában is lejátszhatóak.

Körmérkőzéses csoportkörök:

A körmérkőzéses csoportkörök rendszerében a csapatokat csoportokba sorolják, amelyekben a csapatok adott számú meccset játszanak az összes többi csapat ellen. A scoportok legjobbjai továbbjutnak a versenysorozat következő szakaszába.


Ha bármilyen kérdésed van fordulj bátran a bajnokság csapatához Discordon vagy küldj emailt az info@cooldown.hu email címre.